Grappling BJJ

Brazilian Jiu-Jitsu

Brasiliansk jiu-jitsu (BJJ) härstammar från japansk jiu-jitsu men har under många år vidareutvecklats av familjen Gracie. Gracie utmanade andra kampsporter för att bevisa att BJJ är en stil som fungerar i riktig kamp, och på så sett ytterligare utveckla stilen. Dessa kamper gjorde att många i kampsportsvärlden förstod vikten av att vara kunning i markkamp.


BJJ är en stil som inriktar sig på att få ner sin motståndare på marken för att där avsluta fighten genom att kontrollera motståndaren och tvinga honom att ge upp genom att använda lås mot leder och strypningar. BJJ är mycket tekniskt och realistiskt och all träning är inriktad på tekniker som fungerar i riktig kamp.

Teknikerna i BJJ gör det möjligt för en mindre och svagare person att övermanna en motståndare med fysiska övertag, detta genom att ta kampen till marken där storlek och styrka spelar mycket mindre roll och tekniken blir avgörande.

 

Träningen är allsidig och passar alla, killar som tjejer, gammal som ung. Om du vill tävla, träna för motion eller bara för att det är roligt spelar ingen roll. BJJ passar alla!
 

Välkommen att träna BJJ med oss på Kampsportscentret i Linköping!

Instruktörer
 

Erik Lindén

Miguel Svensson

Nils Petersson